9299.net
大学生考试网 让学习变简单
当前位置:首页 >> 英语 >>

《优化方案》2013高考总复习英语(陕西专用)课时作业二十八(选修六)

《优化方案》2013高考总复习英语(陕西专用)课时作业二十八(选修六)


高三英语· 陕西专用(RJ) 班级: 课时作业 28

姓名:

选修六 Unit 3 学号:

Unit 3 A healthy life Ⅰ.单项填空 1.Accustomed to________in the countryside,Daniel found it hard to live in the big city. A.living B.live C.having lived D.have lived 2.The student cares more about her lessons,instead of feeling________of her poor clothes. A.ashamed B.independent C.cautious D.considerate 3.Several weeks had gone by________the judge realized his abuse of power. A.as B.before C.since D.when 4.—Does the medicine take________? —It can make patients calm. A.force B.power C.effect D.energy 5.—What’s the matter,Jim?You’ve been silent for a long time. —Oh,I________at the scenery.It’s so nice in the country. A.just looked B.was just looking C.had just looked D.have just looked 6.Mr.Smith’s lesson normally attracts 50 students per term,________up to half are from abroad. A.in which B.for whom C.with which D.of whom 7.—What do you think of________gifted chemist from London? —Well,sometimes his behaviour is beyond ________comprehension. A.a;the B.the;不填 C.the;the D.a;不填 8.Hearing that he would have to be given another injection,the boy________a smile to cover up his fear. A.wore B.managed C.strengthened D.controlled 9.We’d better make the possible results clear________someone else feels like quitting. A.until B.every time C.while D.next time 10.—Do you feel like________there or shall we take a bus? —I’d like to walk,but since there isn’t much time left,I’d rather we________a taxi. A.to walk;take B.walking;took C.to walk;took D.walking;take 11.—What do you think of your new manager? —Oh,he is________to deal with,for nothing I do satisfies him. A.easygoing B.friendly C.tough D.lively 12.—Did you find out the time of the train to Miami? —Yes,the early train is________to leave at 5∶30 a.m.. A.due B.likely C.possible D.about 13.—Now that you like the MP5 players very much,isn’t it a good idea to get one? —Well,I’d like to but I can’t afford________MP5 player at present.

A.a such expensive B.that expensive an C.that an expensive D.so cheap an 14.—I’m going to Shanghai next week.Do you have anything________there? —No,but thank you all the same. A.taken B.to take C.taking D.to be taken 15.________to computer games,the boy has lost all interest in his lessons. A.Addicted B.Having addicted C.Addicting D.Addict Ⅱ.阅读理解 A (2011· 云南省毕业班检测) Employees are being flooded with too much information that has little to do with their work,according to a new survey. On average,whitecollar workers spend 51 percent of their work time receiving and processing information.Only one third of it was relevant to their work,the survey found.Information overload for whitecollar workers has become a global issue.The huge amount of information has already affected their efficiency in management as well as their performance at work. Buried with emails Every morning,a secretary at the human resources department of an auto parts company opens her email box, only to find it crammed with at least 50 unread mails.For her, even scanning through these emails every day takes at least half an hour.Some of her colleagues are not so lucky -they have to read at least 100. Bothered with calls Telephone calls are also causing a problem.More than 40 percent whitecollar workers choose mobile phones as the preferred way to communicate important and urgent business matters.Talking saves time and energy over the clicking,reading and replying to emails,but phone calls are also more distracting (分心的).While answering a call,a clerk is likely to put away a much more important task at hand and start the business being talked about on the phone. Solution? Not yet Many companies start with providing staff with better computers,better Internet access and more advanced gadgets (小装置).For example,staff members above a certain level in one company will be provided with a blackberry phone for easier access to their emails.The company has also organized many lectures on efficient ways of email management.Yet most whitecollar workers think their companies can do more. 1.What does the new survey find about whitecollar workers? A.They spend 51 percent of their work time on meetings. B.Only half of the information they receive is useful. C.Over 60 percent of them prefer to use the telephone. D.Some of them have to read at least 100 emails every day. 2.Telephone calls cause a problem because________. A.they take up the time to receive and send emails B.they are often not answered C.they are mostly not about business D.they may lead to change of work schedule 3.How do some companies try to solve the problem of information overload? A.They start to give staff a pay rise. B.They plan to employ more people. C.They provide employees with more advanced equipment. D.They organize lectures on how to reduce stress. 4.What is the major issue discussed in this text?

A.Poor management leads to inefficiency at work. B.Junk mail is causing big trouble. C.Whitecollar workers suffer from information overload. D.Better computers are in need in workplaces. B

(2012· 原创题)China successfully completed the country’s second space docking that linked the unmanned spacecraft Shenzhou- again with the prototype(原型) space lab Tiangong8 1, according to the mission’s control center.About half an hour before the redocking,Shenzhou8 had disengaged(摆脱) from Tiangong- after a 12- flight together.Shenzhou1 day 8,launched on Nov.1 and docked with the target orbiter Tiangong- on Nov.3 in an orbit 343 km above earth, 1 marking China’s first space docking a success.Tiangong- has been in orbit since its launch on 1 Sept.29. The Beijing Aerospace Control Center (BACC), which commanded the Shenzhou- mission, 8 called the redocking a success,during which functions of the measuring equipment and docking mechanism(机械;技巧) were tested in solar light.Following the redocking,the coupled spacecraft will fly together for two more days before the scheduled return of Shenzhou- to earth, 8 Wu Ping,spokeswoman for the manned space program,said earlier. The BACC said Monday that after the successful docking tests, center will further modify the the parameters(参数) of the orbit for Shenzhou- to return based on data collected through close 8 monitoring over the procedures.Prior to its return,Shenzhou- will re8 disengage from Tiangong1 and fly alone for a period of time, instead of immediately returning to earth, Jian, Li deputy chief engineer of BACC said. “Acquisition of the space docking technology is vital to China for implementing(贯彻) the threephase development strategy of its manned space program,” spokeswoman Wu said. Another two docking missions with Tiangong- have been planned next year, at least one 1 and will be manned,Wu said.China plans to establish its own space lab around 2016 and a manned space station around 2020,she said. 5.From the first paragraph,we can learn that________. A.China will complete the second space docking B.Shenzhou- made a 12- flight together with Tiangong8 day 1 C.Shenzhou- docked with Tiangong- on Nov.1 8 1 D.Tiangong- has been in orbit for 12 days by the time this news was published 1 6.The underlined word in the second paragraph probably means________. A.task B.business C.assignment D.flight 7.Which of the following is TRUE according to the passage? A.Wu Ping is the deputy chief engineer of BACC. B.Shenzhou- will re8 disengage from Tiangong- previous to its return. 1 C.Shenzhou- will return to earth quickly after it re8 disengage from Tiangong1. D.Before the second docking tests,the center will further modify the parameters. 8.In future,China will________. A.acquire the space docking technology B.plan another two unmanned docking missions with Tiangong- next year 1 C.plan to cofound the space lab around 2016 with others D.plan to establish its own manned space station around 2020

Ⅲ.情景对话 Tom:Hi,William.I haven’t seen you for a long time.How is it going? William:I just come back from China. _______ 1_______ Tom:Really? Travel seems to interest you very much. William: _______ 2_______ And I may have the good memories and pleasure of past experiences some day.Another advantage of travel is that people can learn a lot during their trips. Tom: _______ 3_______ I can’t imagine that a person works hard the whole year and then spends his savings within a couple of days.The only intention is to see landscape and meet people of different colors and races. William: _______ 4_______ But people can choose a cheaper way of traveling. Tom: am afraid I can’t afford long trips with my salaries.But if I worked in a travel agency, I I could find some chances to travel or even without paying. William:Good idea. _______ 5_______ A.Could you tell me which country are you planning to visit? B.Why not give it a try? C.It’s really an exciting trip. D.How many countries have you visited? E.You are right. F.I agree with you on that. G.But travel is too costly. Unit 3 A healthy life Ⅰ.单项填空 1. 【解析】选 A。be/become accustomed to doing sth.习惯做某事。to 在短语中是介词。 2. 【解析】 A。 选 根据 instead of 可知, 此处应选 ashamed 表示“她不在乎自己的着装”, 与前面的“她更关注学习”形成对比。 3. 【解析】 B。 选 空格后面是时间状语从句, 根据动词的时态判断用 before, 表示“(?? 之后)才??”。 4. 【解析】选 C。根据答语“可以使病人安静”可知是在问药效,故选 C 项。take effect 生效,起作用。 5. 【解析】选 B。这里的语境表示刚才一瞬间的情况,用过去进行时。过去进行时着眼 点在描述过去某一时刻的动作,即描述暂时性的情景、活动或发生的事情。 6. 【解析】选 D。whom 指前面所提到的 students,由 half of whom 可知选 D 项。 7. 【解析】选 B。考查冠词。根据第一空后的 from London 可知,此处特指“来自伦敦 的那位天才化学家”,故用冠词 the;beyond comprehension 无法理解。 8. 【解析】选 B。考查动词辨析。根据句中 another injection 及 cover up (掩盖) his fear 可知,小男孩是在强作微笑(manage a smile)。 9. 【解析】选 D。考查连词。句意为:下次再有人想要退出时,我们最好把可能的后果 说清楚。next time“下次??的时候”,符合语境。 10. 【解析】选 B。feel like doing sth.想做??,愿意做??;would rather 后引导从句 时,从句中要用虚拟语气,即要用一般过去时,表示“宁愿做??”。 11. 【解析】选 C。考查形容词辨析。tough 意为“困难的”。答句句意为:他是个很难 打交道的人,因为我做什么他都不满意。easygoing 随和的;friendly 友好的;lively 生动的。 12. 【解析】选 A。be due to do 表“按计划预定要做某事”。火车的时刻表是事先制订 好的, 不能说“可能”在什么时候出发, 所以不选 B。 possible 一般以 it 作形式主语; about be to do 不能与具体的时间状语连用,故 C、D 不对。 13. 【解析】选 B。考查 that 的特殊用法。that 作副词用时,意思和用法与 so 相同,所 以当 that 和冠词、形容词一起放在名词前时,其结构应该是“that+形容词十不定冠词+名 词”。 14. 【解析】选 D。anything 与 take 之间为被动关系,且该动作是将要发生的,故选动 词不定式的被动式。 15. 【解析】选 A。addict 使上瘾,be addicted to 对??上瘾。由句意可知 A 项正确。

Ⅱ.阅读理解 【解题导语】 白领是令人艳羡的一族,可是他们也有苦恼,与工作无关的大量信息让 他们苦不堪言。 1. 【解析】选 D。细节理解题。根据 Buried with emails 中的最后一句可知一些白领每 天要阅读至少 100 封电子邮件。 2. 【解析】选 D。推理判断题。Bothered with calls 中的最后一句提到员工可能要放下更 加重要的工作来处理电话事务,由此可推断打电话可能会导致工作程序的改变。 3. 【解析】选 C。细节理解题。根据文章最后一段前半部分中的内容可知一些公司解决 问题的办法是为员工提供更加先进的设备。 4. 【解析】选 C。主旨大意题。本文是一篇调查报道,结合全文尤其是文章第一段的内 容可知本文的主要内容是白领深受信息泛滥之苦。 【解题导语】 本文主要讲述了神八与天宫一号在太空中成功地实现了第二次对接。 5. 【解析】选 B。推理判断题。B 项所述与第一段提到“About half an hour before the redocking,Shenzhou- had disengaged from Tiangong- after a 12- flight together.”的内容 8 1 day 相吻合。 6. 【解析】选 D。词义猜测题。此处表示“神八飞行任务”;mission 是“飞行任务”, 故选择 flight;而 task 是“任务”,business 是“商业”,assignment 是“任务;分配”,均 与语意不符,所以选 D。 7. 【解析】 B。 选 细节理解题。 项所述与文中第三段提到“Prior to its return, B Shenzhou8 will redisengage from Tiangong1”的内容相吻合。 8.解析】 D。 【 选 细节理解题。 根据末段的“China plans to establish its own space lab around 2016 and a manned space station around 2020,”内容可知,D 项所述正确。 Ⅲ.情景对话 1~5.CEGFB


推荐相关:
网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 大学生考试网 9299.net
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@qq.com