9299.net
大学生考试网 让学习变简单
当前位置:首页 >> 英语 >>

标题-2018-2019学年高中新创新一轮复习英语人教北师大版:第四周 热考话题集训——个人情况

标题-2018-2019学年高中新创新一轮复习英语人教北师大版:第四周 热考话题集训——个人情况

第四周 热考话题集训——个人情况 阅读理解 A In the summer of 1885, nineyearold Joseph Meister was very ill. He had been wounded by a sick dog that had rabies, a very dangerous disease. His parents were told that there was probably only one man who could save Joseph's life — Louis Pasteur. When Pasteur was a young boy in France, he spent many hours every day with the chemist who lived in his small town. At that time, the chemist had to make all the medicines himself. Young Louis enjoyed watching the chemist as he worked and helped those people who came to him each day. As a schoolboy, Pasteur worked slowly and carefully. At first, his teachers thought that young Louis might be a slow learner. Through elementary school, high school, and college, Pasteur worked in the same thoughtful way. Then he became a college professor and a scientist, and he continued to work very carefully. Pasteur was studying about the germs that cause rabies when Joseph Meister became ill. In fact, Pasteur believed he had a medical treatment for rabies, but he had never given it to a person before. At first, Pasteur was afraid to treat Joseph, but the poor child was dying. Pasteur gave Joseph an inoculation (预防接种) every day for ten days. Slowly, the child became better. During his lifetime, Pasteur studied germs and learned how they cause diseases in animals and people. He developed vaccinations (疫苗) that prevent many of these diseases. On September 28,1895, Louis Pasteur passed away, at the age of 72. The work of this great man has been of great help to modern medicine. 语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了法国微生物学家、化学家——路易· 巴斯 德。 1.The story of Joseph Meister is given to ________. A.express the author's sadness B.introduce the subject of the text C.show some common diseases in 1885 D.warn children to stay away from dogs 解析:选 B 写作意图题。总览全文可知,作者旨在通过 Joseph Meister 的故事来引出 本文的主人公路易· 巴斯德,故选 B 项。 2.According to the text, young Louis ________. A.was once badly hurt by a dog B.was very interested in medicine 版权所有:中国好课堂 www.zghkt.cn C.made a living by working for a chemist D.had been thought highly of by his teachers 解析:选 B 细节理解题。由第二段中的“the chemist had to make all the medicines himself. Young Louis enjoyed watching the chemist as he worked”可知,路易· 巴斯德在小的 时候就对药物很感兴趣,故选 B 项。 3.We can learn from Paragraph 3 that Louis Pasteur ________. A.was always patient B.was clever but proud C.was a slow learner D.was a humorous professor 解析:选 A 推理判断题。由第三段中的“As a schoolboy, Pasteur worked slowly and carefully.”和“Through elementary school ... c

推荐相关:
网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 大学生考试网 9299.net
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@qq.com