阅读下列短文，从每题所给的 A、B、C 和 D 项中，选出最佳选项。
【深圳市 2014 高考英语综合能力测试题（1） 】A
Back in 2006, as my father was dealing with advanced dementia(痴呆), our family faced a serious set of challenges. In addition to his health problems, we struggled with the lack of transparency in what his health insurance plan covered, and with substantial out-of-pocket costs. We were often left with unexpected bills after appointments and medical procedures with little recourse(援助). At times-it felt as though the system was set up against us. On several occasions, his insurance company interfered with his treatment, dictating important decisions about his care rather than his doctors. And there was little we could do about it. Helping my mom navigate the process proved to be a frustrating and expensive burden on us. Throughout it all, I would often wonder how many other families were in the same boat struggling with rising health care costs and the worst insurance industry abuses. Not long after my dad passed away, I first heard then Senator Obama speak about his own mother's struggles with health insurance and the need to pass health reform. I knew that I had to be a part of making that change. Since joining the Obama Administration in 2009, I've worked hard to help implement the Affordable Care Act. It's an honor to come to work every day at the White House to help make this landmark legislation a reality for millions of hard-working Americans who will benefit from the security and peace of mind of having health insurance. 26. Which of the following is NOT included in the writer's family challenges? A. The problem of payment. B. The problem of wealth plan. C. The problem of unexpected costs. D. The problem of health insurance plan. 27. What's the writer's attitude towards the old health insurance system? A. Favorable. C. Doubtful. B. Disapproving. D. Unconcerned.
28. The underlined phrase in Paragraph 2 is closest in meaning to "________ ".
A. going by ship B. taking the same boat C. in the same good state D. in the s ame difficult situation 29. What can we learn from the last paragraph? A. The writer's father has died.
B. The writer's mother has died. C. Obama's mother has died. D. The Affordable Care Act has been passed. 30. How long has the writer worked fo r the Affordable Care Act? A. Two years. C. Five years. 【参考答案】26-30 BBDAC 一方面，美国医疗保健系统存在太多的浪费；另一方面，仍有 3500 万美国人处于未参保状态， 他们在昂贵的急诊室花费状态下接受没有保险赔偿的治疗。从 1990 年起，攀升的成本已经使 个人、企业和政府无力承担，所以美国总统奥巴马提出《平价医疗法案》 。 26. B。细节理解题。根据第一段内容可知，未提及 B 项。 27. B。 观点态度题。 根据第二段第一句 At times it felt as though the system was set up against us. 可知答案。 28. D。词义猜测题。根据句意可知划线短语意为“处于相同困境”。 29. A。细节理解题。根据第三段第一句 Not long after my dad passed away...可知答案。 30. C。推理判断题。根据第三段的 Since joining the Obama Administration in 2009...可以推 断出答案。 B. Three years. D. Seven years.
Rivers may be a significant source of the greenhouse gas nitrous oxide (一氧化二氮), scientists now find.
Their calculation suggests that across the globe the waterways contribute three times the amount of nitrous oxide to the atmosphere as had been estimated by the International Panel on Climate Change (IPCC), the United Nations scientific body charged with reviewing climate change research. They found that the amount of nitrous oxide produced in streams is related to human activities that release nitrogen (氮) into the environment, such as fertilizer use and sewage discharges.
“Human activities, including fossil fuel combustion and intensive agriculture, have increased the availability of nitrogen in the environment,” said Jake Beaulieu of the University of Notre Dame and the U.S. Environmental Protection Agency in Cincinnati, Ohio, and lead author of the paper published this week in the journal Proceedings of the National Academy of Sciences.
“Much of this nitrogen is transp orted into river and stream networks,” Beaulieu said. There, microbes (微生物) convert the nitrogen into nitrous oxide (also called laughing gas) and an inert gas called dinitrogen (二氮).
The finding is important, the researchers say, because nitrous oxide is a powerful greenhouse gas that contributes to climate change and destruction of the stratosphere’s ozone layer, which protects us from the sun’s harmful ultraviolet (紫外线) radiation. Compared with carbon dioxide, nitrous oxide is 300-fold more powerful in terms of its warming potential, though carbon dioxide is a far more common greenhouse gas. Scientists estimate nitrous oxide accounts for about 6 percent of human-induced climate change.
Beaulieu and colleagues measured nitrous oxide production rates in 72 streams. When summed across the globe, the results showed rivers and streams are the source of at least 10 percent of human-caused nitrous oxide emissions to the atmosphere.
“Changes in agricultural and land-use practices that result in less nitrogen being delivered to streams would reduce nitrous oxide emissions from river networks,” Beaulieu said.
1. From the second paragraph we can learn
A. actually rivers give off much more nitrous oxide than expected
B. scientists’ calculation is totally wrong
C. human activities release nitrous oxide in to the rivers
D. there is no nitrogen in fertilizer
2. Which of the following is NOT the source of nitrogen?
A. Fertilizer use.
B. Sewage discharges.
C. Fossil fuel combustion.
D. Climate change.
3. Nitrous oxide is a powerful greenhouse gas because
A. it can protect us from the sun’s harmful ultraviolet radiation
B. it is to blame for most of human-induced climate change
C. it is a far more common greenhouse gas
D. it has much more warming potential than carbon dioxide
4. What does the passage mainly tells us?
A. Rivers may be a source of the greenhouse gas nitrous oxide.
B. It’s human activities that release nitrogen into the environment.
C. How to reduce nitrous oxide emissions from river networks
D What to do with the climate change caused by nitrous oxide.
1 Photos that you might have found down the back of your sofa are now big business! In 2005, the American artist Richard Prince’s photograph of a photograph, Untitled (Cowboy), was sold for $ 1, 248, 000. Prince is certainly not the only contemporary art ist to have worked with so-called “found photographs”—a loose term given to everything from discarded(丢弃的) prints discovered in a junk shop to old advertisements or amateur photographs from a stranger’s family album. The German artist Joachim Schmid, who believes “basically everything is worth looking at”, has gathered discarded photographs, postcards and newspaper images since 1982. In his on-going project, Archiv, he groups photographs of family life according to themes: people with dogs; teams; new cars; dinner with the family; and so on. Like Schmid, the editors of several self-published art magazines also champion (捍卫) found photographs. One of them, called simply Found, was born one snowy night in Chicago, when Davy Rothbard returned to his car to find under his wiper(雨刷) an angry note intended for some else: “Why’s your car HERE at HER place?” The note became the starting point for Rothbard’s addictive publication, which features found photographs sent in by readers, such a poster discovered in our drawer. The whole found-photograph phenomenon has raised some questions. Perhaps one of the most difficult is: can these images really be considered as art? And if so, whose art? Yet found photographs produced by artists, such Richard Prince, may riding his horse hurriedly to meet someone? Or how did Prince create this photograph? It’s anyone’s guess. In additio n, as we imagine the back-story to the people in the found photographs artists, like Schmid, have collated (整理), we also turn toward our own photographic albums. Why is memory so important to us? Why do we all seek to freeze in time the faces of our children, our parents, our lovers, and ourselves? Will they mean anything to anyone after we’ve gone? 64. The first paragraph of the passage is used to _________. A. remind readers of fo und photographs
B. advise reader to start a new kind of business C. ask readers to find photographs behind sofa D. show readers the value of found photographs 65. According to the passage, Joachim Schmid _________. A. is fond of collecting family life photographs B. found a complaining not under his car wiper C. is working for several self-published magazines D. wondered at the artistic nature of found photographs 66. The underlined word “them” in Para 4 refers to __________. A. the readers B. the editors
C. the found photographs D. the self-published magazines 67. By asking a series of questions in Para 5, the author mainly intends to indicate that ________. A. memory of the past is very important to people B. found photographs allow people to think freely C. the back-story of found photographs is puzzling D. the real value of found photographs is questionable 68. The author’s attitude towards found photographs can be described as _________. A. critical B. doubtful C. optimistic D. satisfied
1 答案 64.D 65.A 66.D 67.B 68.C
阅读理解 The Taj Mahan (泰姬陵) is a love story，a sad and beautiful one.If it didn’t exist，we would easil y imagine that the story of its construction was simply a fairy tale.Three hundred years ago，there lived an Indian emperor called Shah Jahan.His wife was a beautiful and bright woman whom he loved greatly.Her title was Mumtazl Mahan： its shortened form
Taj Mahan，means “pride of the palace”.In the year 1630 this beloved wife of the emperor died.He was so brokenhearted that he thought of giving up his throne.He dec ided out of his love for his wife，to build her the most beautiful tomb that had ever been seen. He summoned the best artists and architects from India， Turkey， Persia and Arabia and finally，the design was complete.It took more than twenty thousand men working over a period of 18 years to build the Taj Mahan，one of the most beautiful buildings in the world. The building itself stands on a marble.Platform 29 me ters square and 67 meters high.Towers rise from each of the four corners.The Taj itself soars another 61 meters into the air.It is an eightsided building made of white marble. The emperor planned to build an identical tomb of black marble for himself on the other side of the river connected by a silver bridge.However his son put him into a prison in the palace before he could finish， and for the rest of his life， he could only gaze across river at the tomb of his beloved wife. 1.The whole passage tells us about________. A.a beautiful fairy tale B.the story of the Taj Mahan C.white and black marble tombs made for two emperors D.the love story of emperor Shah Jahan and his wife 2.Which of the following statements is NOT true a bout the Taj Mahan? A.It was completed quickly owing to the efforts of the best artists and workers. B.A lot of people took part in the building work. C.It is a magnificent building. D.It is a tomb for the emperor’s beloved wife. 3.The emperor’s own tomb was designed to be________. A.61 meters high C.blackcolored 4.The emperor________. A.died soon after Taj Mahan died B.was killed by his son D.died after 1648
C.was beloved by his people
1.After school I couldn’t help sharing what had happened in the morning with our headmaster.(完形填空倒数第二段第一句) 放学后，我禁不住地与校长分享今天上午的事。
(1)She couldn’t help smiling. 她禁不住地笑了起来。 (2)She couldn’t help envying Helen. 她不由地妒忌海伦。 (3)He knows nothing about it，so he can’t help to do any of your work. 他什么也不知道，所以不能帮你的工作。 2.The next morning，however，I found out that almost everyone had forgotten this matter except Willard Franklin.(完形填空第三段第一句) 第二天早晨，我却发现除了 Willard Franklin，其他人都忘记了这件事。 (1)The restaurant is open every day except Monday. 这家饭店除星期一外，每天都营业。 (2)I can answer all the questions except for the last. 除了最后一个，我可以回答所有的问题。 (3)There will be five of us for dinner，besides John. 除约翰外还有我们五个人要一起吃饭。 (4)Everyone was there but him. 除了他之外，所有的人都在。 3.If it didn’t exist， we would easily imagine that the st ory of its construction was simply a fairy tale.(阅读理解第一段第二句) 如果(泰姬陵)不存在， 我们就会把它的修建故事轻易地想象成一个简单的神话故事。 (1)Imagine that you are in London. 想象一下你正在伦敦吧。 (2)I can’t imagine that anyone cares what I do. 我想不出 谁会关心我的所作所为。 (3)I imagine he’ll be there. 我猜他会到那儿去。
答案----1.B 2.A 3.C