9299.net
大学生考试网 让学习变简单
当前位置:首页 >> 英语考试 >>

2011年广东省成人高等教育学士学位英语试卷及答案六

2011年广东省成人高等教育学士学位英语试卷及答案六


2011 年广东省成人高等教育学士学位 外语水平考试模拟试题( 外语水平考试模拟试题(六) 英语试卷一
Part I Dialogue Completion (15 points) Directions: There are 15 short incomplete dialogues in this part, each followed by 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one to complete the dialogue and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center. 1. Joyce: Could you pass me the sugar? Larry: Sure. __________ A. It’s all right. B. No problem. C. Here you are. D. Thank you. 2. Peter: I haven’t seen you for ages. __________ Tom: Just fine. Oh, I got married last year. A. What have you done? C. How are you doing?

B. Are you all right? D. Have you got married?

3. Operator: Good morning. Future Software. How may I direct your call? Customer: After Sales Service Department, please. Operator: __________. I’ll put you through. A. Just a moment please B. I see C. Thank you D. No problem 4. Student: __________, I’d like to return these books. Assistant: OK. Oh, these books are a month overdue. Sorry, you have to pay a fine. I know. But how much should I pay? Assistant:Just a minute. Let me check. A. Hi B. How are you C. Excuse me D. Hello 5. Waiter: Prince Wales Restaurant. Good morning! Can I help you? Customer: Yes, I would like to book a table for two for tomorrow evening. Waiter: Sure, sir. __________? Customer: Around 6:30. A. What time would you like to have your table B. When are you coming C. What time do you want it D. When would you like to come 6. Lee: Thank you for your delicious food last night. When I went home, I couldn’t forget the appetizing dishes. Mrs. Lewis: __________, and you are welcome, at any time. A. It’s very kind of you B. I’m glad you like the dishes

C. Not at all

D. Thank you so much

7. John: Hello, I’m John. I read in the poster that you’re looking for a student to work as a language assistant. Clerk: __________ Are you interested in the job? John: I think so. But before I apply, could you tell me more about the work? A. How are you? B. Yes, we are. C. Hello. D. That’s right. 8. Lily: I’m really mad at Mom and Dad. Ann: Why? What have they done? Lily: I asked them for a leather jacket for my birthday and they just got me this stupid raincoat. Ann: Oh, __________! It’s a beautiful coat. A. don’t worry B. it doesn’t matter C. don’t complain D. come on 9. Jean: Why couldn’t you come to the party last night? Betty: Well, I couldn’t get away from work early. Jean: __________. A. I feel sorry B. What a shame C. It doesn’t matter D. Do come next time 10. Frank: Are you doing anything on Saturday evening? Bob: Nothing special, __________? Frank: We’d like to have you and your wife over for dinner this Saturday evening. Would you be able to come? A. what B. why C. what’s the matter D. what do you mean 11. George: You’re not looking very cheerful. __________? Joe: Oh, nothing in particular. I’m just a bit fed up. George: With your job? Joe: Yes, that’s right. A. Are you OK B. Are you feeling well C. How are you D. What’s the matter with you 12. Jimmy: Hey, I heard that you have won the champion in the game. Congratulations! Paul: __________. It wasn’t easy, you know. A: Thanks B. Never mention it C. Please don’t D. Yes, I am always the best. 13. Bill: I got the job you recommended me for last week. Jack: That’s great! __________

Bill: I really don’t know how I can thank you enough. A. Congratulations. B. Good news. C. I feel so happy. D. Good luck. 14. Tom: Mr. White. I’m calling to say goodbye. I’ll be leaving tomorrow. But before I leave, I want to thank you for what you’ve done for me during my visit here. Mr. White: __________, Tom. We are glad to have you. Now I’m sure you’re excited to be back home soon. Tom: Oh, yes. A. Don’t say that B. It’s very kind of you to say that C. Come on D. That’s all right 15. Roy: __________? Earl: Not really, I think I have broken my knees. Roy: Oh, my God, we’d better send for the doctor. A. Are you OK B. How do you do C. Is it you D. What can I do Part II Reading Comprehension (40 points) Directions: There are 4 passages in this part. Each of the passages is followed by 5 questions or unfinished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center. Passage One The journey two divers made some time ago to the very deepest point on the earth makes us realize how much of the world still remains to be studied. The two men went down seven miles to the bottom of the Pacific Ocean inside a small steel ball to find out if there are any ocean currents or signs of life. It was necessary to set out early, so that the ball would come to the surface in daylight, and so be easily found by the mother ship which would be waiting for it. The divers began preparations early in the morning and soon afterwards, when all was ready, the steel ball disappeared under the surface of the water. The divers felt as if they were going down steps as they passed through warm and cold layers of water. In time, the temperature dropped to freezing point. They kept in touch with the mother ship by telephone telling how they felt. Then, at a depth of 3, 000 feet, the telephone stopped working and they were quite cut off from the outside world. All went well until some four hours later at 30, 000 feet, the men were frightened by a loud, cracking noise: even the smallest hole in the ball would have meant instant death. Luckily, though, it was only one of the outer windows that had broken. Soon afterwards, the ball touched the soft ocean floor raising a big cloud of “dust” made up of small dead sea-creatures. Here, powerful lights lit up the dark water and the men were surprised to see fish swimming just above them quite untroubled by the great water-pressure. But they did not dare to leave the lights on for long, as the heat from them made the water boil. Quite unexpectedly, the telephone began working again and the faint but clear

voices of the divers were heard on the mother ship seven miles away. After a stay of thirty minutes the men began their journey up arriving three hours later, cold and wet through, but none the worse for their experience. 16. The purpose of the divers’ journey to the deepest point on the earth was to find __________. A. if there are water currents and life in the great depths B. if people can stand the severe cold in the great depths C. if there are steps in the great depths D. if the telephone works well in the great depths 17. The divers set out early in the morning so that __________. A. they could return to the surface during the day B. they could see at the bottom of the ocean C. they could avoid the cold at night D. they could stay long at the bottom 18. Which of the statements is true? A. The ocean water temperature decreases steadily with the depth. B. There are steps on the way to the bottom of the Pacific Ocean. C. There are steps between the water layers of different temperatures. D. The water layers of different temperatures made the divers feel as if they were going down steps. 19. As the divers went down to the ocean floor, the telephone __________. A. kept working all the time B. stopped working at a depth of 3, 000 feet and began working again after they reached the bottom C. stopped working at a depth of 3, 000 feet and began working again at 30, 000 feet D. stopped working at a depth of 3, 000 feet and began working again when they returned t the same depth 20. On the ocean floor, the divers found that __________. A. there was no life but some small dead sea-creatures B. fish were swimming as freely as they do near the surface C. fish were not swimming freely in the dark water D. fish were not swimming freely under the high water-pressure Passage Two There are two kinds of memory: short-term and long-term. Information in long-term memory can be recalled at a later time when it is needed. The information may be kept for days or weeks. In contrast, information in short-term memory is kept for only a few seconds, usually by repeating the information over and over. The following experiment shows how short-term memory has been studied. Henning studied how students who are leaning English as a second language remember vocabulary. The subjects in his experiment were 75 college students. They represented all levels of ability in English: beginning, intermediate, advanced, and native-speaking students. To begin, the subjects listened to a recording of a native speaker reading a paragraph in English. Following the recording, the subjects took a 15-question test to see which words they remembered. Each question had four choices. The subjects had to circle the word they had heard

in the recording. Some of the questions had four choices that sound alike. For example, weather, whether, wither, and wetter are four words that sound a like. Some of the questions had four choices that have the same meaning. Method, way, manner, and system would be four words with the same meaning. Finally the subjects took a language proficiency test. Henning found that students with a lower proficiency in English made more of their mistakes on words that sound alike; students with a higher proficiency made more of their mistakes on words that have the same meaning. Henning’s results suggest that beginning students hold the sound of words in their short-term memory, and advanced students hold the meaning of words in their short-term memory. 21. Henning made the experiment in order to study __________. A. how students remember English vocabulary by short-term memory B. how students learn English vocabulary C. how to develop students’ ability in English D. how long information in short-term memory is kept 22. Which of the following statements is true according to the passage? A. Information in short-term memory is different from that in long-term memory. B. Long-term memory can be achieved only by training. C. It is easier to test short-term memory than long-term memory. D. Henning gave a separate test on vocabulary to his subjects. 23. From Henning’s results we can see that _________. A. beginners have difficulty distinguishing the pronunciation of words B. advanced students remember words by their meaning C. it is difficult to remember words that sound alike D. it is difficult to remember words that have the same meaning 24. The word “subject” in the passage means __________. A. the college course the students take B. the theme of the listening material C. a branch of knowledge studied D. the student experimented on 25. The passage centres on __________. A. memory B. two kinds of memory C. short-term memory D. an experiment on students Passage Three Easter is probably the most important Christian holiday on the calendar because it commemorates Christ’s resurrection from the dead. Like many other religious holidays, though, Easter has incorporated many traditions from pagan beliefs and pre-Christian rites of seasonal regeneration. The word Easter has Indo-European roots and means “dawn”. This is a direct reference to the pagan goddess of dawn and new life. The egg, a symbol of Easter, is a sign of fertility which reflects ancient spring renewal rites and beliefs that have been absorbed into the Christian tradition. Even the Easter bunny who brings the eggs was the escort of the Germanic goddess Ostara, who

had a holiday named after her that fell on the vernal equinox. This serves to underscore the pagan elements that still remain a part of this quintessential Christian holy day. In the United States, Easter is celebrated in several ways. On Easter morning children usually begin their day by looking for Easter eggs that the Easter bunny has hidden for them. Of course, most children know that the eggs were hidden by their parents, not the Easter bunny. In fact, many children help their parents color the Easter eggs, knowing that soon they will be eating them as a snack on Easter day. Some cities have Easter egg hunts at the local parks. Since Easter is always celebrated on Sunday, many people attend “Sunrise services” at their local church. In fact, more people go to church on Easter Sunday than at any other time of the year. Sunrise services begin very early in the morning, usually right about the same time as when the sun begins to rise, and last until almost noon. After church families gather and have a big holiday feast. Easter also marks the coming of spring. People are usually happy that winter is over, so parks are usually full of people who want to get outside and enjoy the fresh air. 26. Which of the following best defines Easter? A. It is partially religious. B. It is a Christian holiday. C. It is purely a religious tradition. D. It is the most important Christian holiday. 27. The Easter egg represents __________. A. spring B. new life C. productivity D. Easter 28. What is the main point of the third paragraph? A. Children like eating eggs on Easter. B. Children help their parents on Easter. C. People participate in many activities on Easter. D. A lot of people go to church on Easter. 29. The celebration of Easter does not include __________. A. eating Easter eggs B. hunting Easter eggs C. buying gifts for children D. having religious ceremonies 30. Why do people go to parks on Easter? A. Because spring is coming. B. Because it is part of the celebration. C. Because the air is fresh on that day. D. Because they feel free on that day. Passage Four One of Britain’s few distinctive contributions to the world culture may be doomed, according to a survey that suggests holiday postcards are being emailed and texted extinction. More than half of the 1000 holiday-makers interviewed said they had decided to send fewer cards, turning instead

to their electronic rivals. A quarter of the respondents dismissed postcards as old-fashioned and slow to arrive. A further 14% admitted that thinking of something to fill the space was too challenging, compared with a call home. Although officially invented by a Hungarian, Emanuel Herrmann, 1869, the idea of illustrated cards was taken up with most enthusiasm in Victorian Britain, joining Gothic architecture and landscape gardening as fields in which the country excelled. “If the British postcard did become extinct we would lose for ever something of great importance to the nation,” said Chris Mottershead of Thomson Holiday, which commissioned the poll Marie Angelou of Sussex University, who has investigated the importance of sending and receiving postcards, backed him. “Postcards are nothing like phone calls, instant texting and direct photo shots via mobile,” she said. “All these are useful, practical devices, but postcards offer something else, something additional that is not mundane and simply functional, but imaginative and personal. They can evoke the real atmosphere of our holiday in a way that nothing else can do. They’re also for more than a moment – with some people adding them to collections built up over years and years.” Postcard-collecting, or deltiology, is third only to coins and stamps in Britain’s allied tradition of collecting things. The country’s uniquely postcard-related achievements include the invention in 1902 of the “divided back”. With the address taking up half of the writing area, brief postcard scribes became the precursor to today’s cryptic text messages. 31. Based on the survey, the conclusion is that __________. A. holiday postcards were not popular among those interviewed B. half of the British are thinking of quitting postcards C. holiday postcards may have a gloomy future D. a quarter of the interviewed threw away their postcards 32. Which of the following is not a reason why people refuse to send cards? A. Sending cards is not fashionable. B. Sending cards is slow. C. It is difficult to think of something to write on the cards. D. It’s difficult to find a suitable card to send. 33. According to the text, the significance of postcard is that it is one of those that _________. A. were invented by foreigners B. postcard has a long history C. were Britain’s own creation D. Britain used to be proud of 34. According to Marie Angelou, _________. A. postcards are totally different from phone calls, instant texting, etc. B. postcards don’t function as well as phone calls, instant texting, etc. C. postcards function better than phone calls, instant texting and the like D. there is more to postcards than its practical functions 35. What is not a reason why some people support cards? A. They can evoke the atmosphere of holiday. B. They are convenient. C. They can be collected. D. They are imaginative and personal. Part III Vocabulary and Structure (20 points)

Directions: There are 40 incomplete sentences in this part. For each sentence there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the one that best completes the sentence. Mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center. 36. Bread forms the __________ of their daily diet. A. basis B. basic C. base 37. Where can I __________ my dollars for pounds? A. change B. exchange C. sell

D. basement

D. buy

38. Arriving late won't __________ a very favorable impression . A. create B. get C. do D. give 39. For Geoff, the job was simply a __________ to an end. A. means B. meaning C. mean 40. I __________ your concern , but honestly, I'm fine. A. appreciate B. thank C. like

D. meaningfulness

D. enjoy

41. There were so many people talking that I couldn't __________ on the music. A. play B. talk C. go D. concentrate 42. "You really weren't very nice to her." "Well, she __________ it!" A. knew B. deserved C. got D. caused 43. He was forbidden __________ the house, as a punishment. A. leaving B. to leave C. of leaving D. on leaving 44. The management forbids employees __________ tips from customers. A. accept B. accepting C. to accept D. from accepting 45. His poor eyesight __________ him from becoming a pilot. A. forbid B. prohibited C. prevented D. avoided 46. I suggest we __________ a break and finish this later. A. took B. take C. taking D. to take 47. He's the sort of person who __________ you at parties. A. bears B. bores C. bored

D. bore

48. I'm glad you told me about the show being cancelled, __________ I'd have traveled all the way to Glasgow for nothing. A. otherwise B. because C. therefore D. however

49. The __________ American has not even thought about next year's election. A. normal B. usual C. average D. common 50. A tiny baby soon learns to __________ its mother's face from other adults' faces. A. select B. make C. differ D. distinguish 51. Cats should always have __________ to fresh, clean water. A. to B. with C. for

D. in

52. Have you brought the old man his stick, which he can never do __________ when walking? A. for B. with C. without D. away 53. My mother manages the entire __________, including taking care of my grandfather. A. family B. home C. house D. household 54. Another subway has been __________ operation since last December. A. under B. in C. on D. with 55. The lady was __________ of the quality of the service. A. entrusted B. assured C. confirmed

D. guaranteed

56. As far as __________, October is the best time for your holiday. A. I see B. I think C. I’m concerned D. it goes 57. The __________ of X-rays in 1895 was an important development in the history of medicine. A. discovery B. invention C. arrival D. origin 58. Would you please __________ the text until you have finished the exercise? A. not to refer to B. don’t refer to C. not refer to D. doesn’t refer to 59. I wish I could go with you on the trip, but I __________ no time. A. have B. had C. have had D. had had 60. I __________ you how to do it; why didn’t you ask me? A. could show B. would show C. could have shown D. showed 61. Let me tell you what to do next __________ I forget. A. unless B. that C. before 62. __________ is not known if he will come. A. That B. This

D. if

C. What

D. It

63. If I had studied hard in the university, I __________ things easy now. A. take B. would have taken C. will take D. would be taking 64. __________, a policeman came to the scene. A. Shortly afterwards B. Not long C. Sooner 65. How much would you __________ me for repairing my bike? A. pay B. take C. cost 66. The theme park is __________. A. worth to visit C. worth being visited

D. Lately

D. charge

B. a worthy visit D. worth visiting

67. Few people realized then __________ until two years later. A. how this mistake was serious B. how serious was his mistake C. what serious mistake it was D. how serious his mistake was 68. Little __________ to meet you here. A. did I expect B. I expected 69. My family __________ all teachers. A. are B. is

C. I did expect

D. had I expected

C. has

D. have

70. He prefers to live with his mother rather than __________ her alone. A. to leave B. leaving C. leave D. leaves 71. The library is just opposite the bookstore. You __________ miss it. A. mustn’t B. may not C. can’t D. may not 72. __________ need, please bring the dictionary with you. A. Because of B. In spite of C. In case of 73. His first attempt failed, __________. A. his second attempt did either C. neither did his second attempt 74. Getting off the bus, __________. A. his purse was lost C. he found his purse losing

D. But for

B. so did his second attempt D. so his second attempt did

B. he found his purse lost D. his purse was missing

75. Stop writing. It’s time that you __________ your papers. A. must hand in B. have to hand in C. could hand in D. handed in

Part IV Cloze Test (10 points) Directions: There are 10 blanks in the following passage. For each numbered blank, there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center. Movie makers feared for a while that they might be put 76 by TV. Recently, ___77 , more and more people have been going to the movies. This may be partly because the 79 as economic situation in America has become 78 . In the movies, you forget your you get 80 in the story on the screen. Also, directors have been producing pictures that 81 numbers of people want to see. Americans 82 the millions are returning to a love affair with the movies. Motion picture makers see two main 83 for this: an increased need of Americans to escape from economic worries and a large number of movies attracting a broad 84 . Movie makers admit that their 85 popularity is partly the result of poor economic conditions, which traditionally bring an increase in film-goers. “When people are fearful of the future, they look for escape,” commented Jack Valenti, president of the Motion Picture Association of America. 76. A. out of business B. out of duty C. off duty D. on business 77. A. still B. therefore C. besides D. however 78. A. better B. favorable C. worse D. satisfactory 79. A. troubles B. conditions C. situation D. work 80. A. involved B. closed C. involving D. inside 81. A. few B. small C. only D. large 82. A. from B. within C. of D. by 83. A. evidence B. reasons C. factors D. elements 84. A. listener B. watchmen C. viewer D. audience 85. A. declining B. falling C. rising D. raising

英语试卷二

Part V Writing (15 points) Directions: You are to write in 100-120 words on the topic “Family Education”. You should base your composition on the outline given in Chinese below: 1. 父母是孩子最好的老师; 2. 父母的言行影响孩子; 3. 谈谈你的看法。

2011 年广东省成人高等教育学士学位 外语水平考试模拟试题( 外语水平考试模拟试题(六)

英语试卷一
Part I Dialogue Completion (15 points) 1. C 2. C 3. A 4. C 5. A 6. B 7. B 8. D 9. B 10. B 11. D 12. A 13. A 14. B 15. A Part II Reading Comprehension (40 points) 16. A 17. A 18. D 19. B 20. B 21. A 22. D 23. B 24. D 25. C 26. A 27. C 28. C 29. C 30. A 31. C 32. D 33. D 34. D 35. B Part III Vocabulary and Structure (20 points) 36. A 37. B 38. A 39. A 40. A 41. D 42. B 43. B 44. C 45. B 46. B 47. B 48. A 49. C 50. D 51. A 52. C 53. D 54. B 55. B 56. C 57. A 58. C 59. A 60. C 61. C 62. D 63. B 64. A 65.B 66. D 67. D 68. A 69. A 70. C 71. C 72. C 73. B 74. B 75. D Part IV Cloze Test (10 points) 76. A 77. D 78. C 79. A 80. A 81. D 82. D 83. B 84. B 85. C

英语试卷二 英语试卷二
Part V Writing (15 points) 参考作文 Family education is even more important than formal school education, for parents spend the most time with their children and should have the best chance to educate their children. On the one hand, parents can be the best teachers of their children. They are the ones who witness the growth of their children and who know their children best. With a good knowledge of the children’s personality, strengths and weaknesses, parents can design a tailored plan for their children’s development, which is quite impossible for school education. On the other hand, parents’ behavior may have a deep impact on their children. It is not hard to find parents’ attitude, personality and behavior in their children. A violent parent and stressful family atmosphere is quite likely to produce a violent child. Therefore, family education is the most fundamental to a person’s development. (141 words)


推荐相关:
网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 大学生考试网 9299.net
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@qq.com